Het is er niet van gekomen om de kweekduiven die op de lijst stonden aan een nader onderzoek te onderwerpen. Ik had even teveel te doen voor de nieuwe krant van volgende week en heb tussen de bedrijven door net als u naar de nationale actie voor Azië op de TV zitten kijken. Nederland geeft weer massaal geld voor het goede doel en de duivensport blijft niet achter. Laat u van uw beste kant zien en draag een steentje aan de actie bij hetzij op Toppigeons of op Pigeon Paradise.

 

De organisaties hebben aangeven er persoonlijk op toe te zien dat het geld goed terechtkomt. Geef daarom met gulle hand!

 

Enkele lezers hebben me nu al om raad gevraagd wat men kan doen tegen coli op het moment dat men ophoudt met verduisteren. In het verleden heb ik daar al diverse artikels aan gewijd en het feit dat ik van de winterkweek ben afgestapt en pas rond 1 maart koppel moet genoeg zeggen. U kunt grofweg twee dingen doen:
- of u doet aan winterkweek
- of niet

 

Feit is dat u niet zonder winterkweek, verduisteren en verlichten kunt als u aan de top wilt meedraaien. Maar dan kiest u voor een systeem en tegen de natuur. En dan kiest u ook voor alle plagen die u op uw pad tegen komt. Want dergelijke systemen zijn heel erg stress gevoelig. De dierenartsen hebben hier wel een oplossing voor en u kunt met deze keuze bijna niet zonder hen.

 

Wanneer wel? Ja dat was de vraag aan het begin. U kunt zonder de medicijnkast als u heel streng op natuurlijke vitaliteit selecteert. En wel constant vanaf het eerste moment dat de jongen uit het ei kruipen. Indien u dit jarenlang doet dan kunt u redelijk buiten de medicijnen, maar nooit helemaal. Het grote probleem in deze is dat 999 op de 1000 duivenliefhebbers geen enkele notie hebben wat natuurlijke vitaliteit inhoudt en er ook geen moeite voor doen of willen doen om hier meer van te begrijpen!