Home > Stamopbouw > Historie > De Oude Klaren en De Goede Jaarling

De Oude Klaren en De Goede Jaarling

Op dit moment vind ik "De Oude Klaren '46" geheel terug in de vlieg- en kweekresultaten van mijn "Goede Jaarling". Hij is de zoon van "De Bels", de 4e Nationale Asduif Vitesse en "De 646 Duif" (dochter van "De 411" die zelf 9e en 11e Nationale Asduif Vitesse was en toen gekoppeld was met zijn halfzus "De 309 Duif", ook een dochter van "De 08 Duif"). "De Goede Jaarling" won diverse eerste prijzen, waaronder net zoals "De Oude Klaren '46" de 1e prijs Nationaal Chateauroux 650 km, echter daarvoor moest "De Goede Jaarling" 200 km verder vliegen dan zijn illustere voorvader. Hij vloog toen maar liefst 18 minuten los vooruit bij wind op de kop en warm weer. Toeval?


"De Goede Jaarling" basisduif van het hok Steven van Breemen. Zijn afstammelingen winnen eerste prijzen nationaal tot in de 7e generatie.

Als jaarling was hij 2e Nationale Asduif Jaarlingen bij "De Vredesduif" competitie en hij was veruit de beste geweest als een inkorver geen schrijffout had gemaakt. Zijn erelijst is fantastisch, maar had nog veel beter geweest als "De Goede Jaarling" een vlotte binnenloper was geweest. Alles bijelkaar heeft hij met buiten blijven lummelen 15 eerste prijzen verspeeld...

Het fantastische kweekoog van "De Goede Jaarling".

Met een verschil in tijd van bijna 40 jaar vinden we in het pedigree van "De Goede Jaarling" de beste bloedlijnen van De Smet-Matthijs terug: "De Schonen", "De Klaren II", "Het Kleintje" (dochter van het super koppel "De Schonen" x "De Angouleme duivin"), "De Groten", "De Dikke Blauwen", "De Sturen", "De Kapoen" en "Het Prinseske". Alle lijnen zijn direct terug te voeren op de beste kweker aller tijden "De Oude Klaren van '46"!! Dit is een voorbeeld van hoe ik met dit soort duiven door heb gekweekt en wat ik ermee op de wedvluchten voor resultaten heb behaald. Deze regels zijn op veel van mijn duiven van toepassing.


Sitemap
Printvriendelijk
Mail sturen
RSS feed

Submenu

Uw naam

Paswoord

Remember me


Steven van Breemen