Home > Stamopbouw > Historie > Tot besluit

Tot besluit


"Het Ooievaartje 207" was in 1987 Nationale Asduif Jong bij de W.H.Z.B. competitie. Later werd ze getransfereerd naar CP lofts (Mr. Dhanin) in Taiwan waar heel veel $ door haar nakomelingen werden gewonnen. Haar broer won in 1988 de 2e Nationaal Orleans tegen 28.500 duiven en verhuisde later richting Malta.

Professor Alfons Anker heeft me precies geleerd hoe ik met duiven in verwantschap moet kweken. Hij kende de buitengewone verervingskwaliteiten van de oude Desmet-Matthijs en Janssen duiven als geen ander. Ik wist dus hoe ik moest beginnen, maar na zijn ploselinge dood in 1979 moest ik op eigen wieken verder. De uiteindelijke resultaten zouden hem heel veel plezier hebben gedaan. En het uiteindelijke resultaat een eigen stam zeker.

Die stam heeft door de jaren heen zijn kweekwaarde tot over de gehele wereld heen bewezen. Mijn twee stamduiven "De Goede Jaarling" en "Het Boerke" hebben gezorgd voor Nationale winnaars tot in 7 generaties en misschien nog wel verder. Op dat resultaat ben ik als rechtgeaard kweker enorm trots.

De combinatie van de rassen Desmet-Matthijs en Janssen Arendonk is de basis van mijn ras. Door de jaren heen is het geperfectioneerd met topduiven van internationaal gekende hokken, maar u moet de rol van de fantastische kweekduivin "De 08 Duif" absoluut niet onderschatten. Met verschillende doffers gaf zij 15 eerste prijswinnaars in groot verband en wereldwijd zorgden haar afstammelingen voor duizenden eerste prijs winnaars.

Met name de nakweek van de koppelingen "De Bels" x "De 646 Duif", "Het Boerke" x "De 150 Duif" en "De 776 Duif" bezaten de fenomenale verervingskwaliteiten van de oude Janssen's. Op de wedvluchten waren zij nauwelijks te kloppen en maakten ze de concurrentie kompleet gestoord nadat weer eens een superuitslag was gerealiseerd. Maar het belangrijkste onderdeel van deze vliegmachines was wel hun kwaliteit om door te vererven. Dat zit er zo in gebakken dat velen naast mij er nog jaren van zullen profiteren. Persoonlijk zal ik ervoor zorgen dat dit uit zal komen en dat de stam verder zal worden uitgebouwd met het beste dat er onder de hemel vliegt.

Ik hoop dat u plezier beleefd heeft aan het lezen van de geschiedenis van mijn duiven en bedenk: vliegen is zilver, maar kweken is goud !


Sitemap
Printvriendelijk
Mail sturen
RSS feed

Submenu

Uw naam

Paswoord

Remember me


Steven van Breemen